Ευκαιρίες και προκλήσεις από την τεχνητή νοημοσύνη στην επικοινωνία

Νέα μελέτη εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της επικοινωνίας ανταποκρίνεται στην άνοδο της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Διαπιστώνει σημαντικό ενθουσιασμό, αλλά και ανησυχίες σχετικά με τη διακυβέρνηση, τη δεοντολογία και τη διαφάνεια.

Το 86% των επαγγελματιών του κλάδου παγκοσμίως αντιμετωπίζει την τεχνητή νοημοσύνη  ως ευκαιρία και όχι ως κίνδυνο, παρά τις προβλέψεις για μείωση των διαθέσιμων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε από την Sandpiper και την PRovoke Media.

Σχεδόν δύο στους τρεις εκτιμούν ότι ο κλάδος των δημοσίων σχέσεων θα αντιμετωπίσει σημαντικές αλλαγές μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε διεθνές επίπεδο, λόγω της εξέλιξης των συστημάτων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης.

Την ίδια στιγμή, λιγότερο από το ένα τρίτο όσων συμμετείχε στην έρευνα ανησυχεί ότι η άνοδος της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε μείωση ή αντικατάσταση των ρόλων του στο μέλλον, με τους άνω των 45 ετών να έχουν τις μισές πιθανότητες να ανησυχούν σε σχέση με τους κάτω των 35 ετών. Παρά την έλλειψη κατάρτισης,  το 61% των επαγγελματιών στον χώρο της επικοινωνίας δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή τους εργασία, ενώ ένας στους πέντε τα χρησιμοποιεί συχνά. Η χρήση αναμένεται να αυξηθεί, υποστηρίζει η μελέτη. Σε μόλις έξι μήνες εννέα στους δέκα επαγγελματίες της επικοινωνίας πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιούν εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Subscribe to our newsletter