Εκπλήσσουμε θετικά όπως ένα «φ»

Η Σίλια είναι 5 χρονών και μόλις ξεκίνησε να μαθαίνει να γράφει. Η δασκάλα της θα πρέπει για κάθε γράμμα, να επινοήσει έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο για να δείξει στα παιδιά τη σωστή φορά γραφής. Έτσι έκανε και για το γράμμα «φ».

Και έτσι η μικρή Σίλια, μονολογούσε καθώς σχημάτιζε το γράμμα «φ» στο τετράδιό της, «…ξεκινάμε έναν κύκλο και πριν κλείσει, αλλάζει γνώμη και πάει κάτω».

Πριν συνεχίσετε να διαβάζετε κάντε το, πραγματικά δουλεύει…

 

Πως μπορεί η παραπάνω μικρή ιστορία να έχει εφαρμογή στην επικοινωνία;

Θα προσπαθήσω να το εκφράσω με μία μόνο λέξη. Έκπληξη.

Εκεί που όλοι νομίζουμε ότι θα γίνει το αυτονόητο και συνηθισμένο (θα σχηματιστεί δηλαδή ένας κύκλος), κάποιος αναλαμβάνει να προτείνει κάτι διαφορετικό. Κάτι που δεν το περιμένεις.

Είναι αυτό που αναζητούν οι πελάτες των agencies επικοινωνίας. Το κάτι παραπάνω. Το ευχάριστα απρόσμενο, που θα ξεπεράσει το «everyday business» και θα δώσει το απαραίτητο οξυγόνο στη συνεργασία.

Το «φ» στην επικοινωνία χρειάζεται και για έναν επιπλέον λόγο…  Η ζωή έχει πάψει πια να είναι προβλέψιμη και οι εξελίξεις δεν προκύπτουν γραμμικά. Έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας λοιπόν όσοι έχουν «ασύμμετρο» τρόπο αντίδρασης και προβλέπουν κινήσεις πέρα από τις «λογικές».

Στην ομάδα μας εκπαιδευόμαστε σε αυτό. Ανταλλάσσουμε insights, παρακολουθούμε την παγκόσμια εξέλιξη στην επικοινωνία και  ασκούμαστε στο να «βάζουμε στο τραπέζι» ιδέες που είναι out of the box, βγάζουν τον αποδέκτη των μηνυμάτων μας από τη ρουτίνα.  Ακόμα και εκτός του scope of work! Ψάχνουμε το extra mile!

ΥΓ: Η Σίλια είναι η κόρη μου και η παραπάνω ιστορία της είναι αληθινή. Είμαι και εγώ ένας τυχερός μπαμπάς που έχω την ευκαιρία να μαθαίνω από το παιδί μου!

Subscribe to our newsletter