5 + 1 σημεία του σύγχρονου Influencer Marketing

  1. Οι καμπάνιες των influencers πρέπει να επικεντρώνονται στο «social proof» (πώς δηλαδή ένα άτομο μπορεί να επηρεάσει το κοινό) και όχι στο reach (πόσους ακολούθους υποτίθεται ότι έχει ο Influencer). Μάθετε περισσότερα στην ανάλυση της Edelman από τον Philipe Trippenbach.
  2. Το οργανικό reach ενός influencer είναι «ουσιαστικά ασήμαντο», αφού μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί με την απόκτηση ψεύτικων ακολούθων.
  3. Υπάρχουν τέσσερα κριτήρια που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τους πιο ταιριαστούς influencers: αυτά περιλαμβάνουν τη σχετικότητα του influencer, την αυθεντία του πάνω σε μία κατηγορία ή ένα συγκεκριμένο brand, το μέγεθος του κοινού του και το κατά πόσο είναι προσεγγίσιμος.
  4. Τα brands αναζητούν ασφάλεια και αυτό κάνει το influencer marketing πιο ακριβό
  5. Οι ειδικοί προτείνουν καμπάνιες για influencers που είναι καθοδηγούμενες από το brand, και όχι από το προϊόν.
  6. Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες δεν είναι όσο δημοφιλείς όσο οι celebrities και οι ηθοποιοί, αλλά είναι αυθεντικοί και προκαλούν μεγαλύτερο engagement.

H Edelman έχει δημιουργήσει το APEX, ένα custom εργαλείο που διευκολύνει στη δημιουργία μιας λίστας από τους κατάλληλους influencers που συνδυάζονται τέλεια με κάθε συγκεκριμένη καμπάνια.

Ο Paul Kontonis, Ελληνοαμερικανός που εργάζεται στη Νέα Υόρκη και ειδικός στο Influencer Marketing, αναφέρει πως υπάρχει ένα κλασικό εργαλείο του Hollywood που θα πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν σχετικά με το Influencer Marketing: το casting! Αυτό σημαίνει: να επιλέγουμε τον κατάλληλο influencer για κάθε brand λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις σημαντικές παραμέτρους.

Subscribe to our newsletter