5 παραδείγματα Ελλήνων που επιμένουν να είναι εδώ!

Με αφορμή την ψηφιακή σειρά βίντεο που ανέλαβε να υλοποιήσει η ομάδα μας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και να καταγράψουμε την προσπάθεια Ελλήνων και ελληνικών εταιρειών που παρέχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην παραγωγική διαδικασία της μπίρας.

Προϊόντα, υπηρεσίες, brands. Τα αγοράζουμε, τα χρησιμοποιούμε καθημερινά χωρίς ωστόσο να έχουμε αναρωτηθεί ποια διαδρομή ακολουθούν μέχρι να φτάσουν σε εμάς. Μια διαδρομή που απαιτεί τον κόπο, την αγάπη, το μεράκι συγκεκριμένων ανθρώπων. Μια διαδρομή που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία στις μέρες μας όταν προέρχεται από Έλληνες που παρά τις δυσκολίες επιμένουν να δραστηριοποιούνται στη χώρας μας, επιδιώκοντας ένα καλύτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και με κύριο motto το «Είμαστε Εδώ», η ομάδα της Communication EFFECT κλήθηκε μέσα από ένα οδοιπορικό σε διάφορες περιοχές της χώρας μας να συναντήσει και να παρουσιάσει συνεργάτες της γνωστής ζυθοποιίας μέσα από την παραγωγή ισάριθμων μικρών βίντεο.

IMG_1763_Πρώτη μας στάση λοιπόν ήταν η όμορφη πόλη του Βόλου και η εταιρεία εκτυπώσεων Antopack-Αντωνίου Α.Ε. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση με ιστορία 110 χρόνων που έχει πλέον εξελιχθεί σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες εκτυπώσεων στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της έχει επεκταθεί και εκτός των συνόρων της χώρας μας, οι άνθρωποί της επιμένουν να τη διατηρούν στο Βόλο, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική κοινωνία και οικονομία. Είναι πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο ότι τη διαχείρισή της έχουν πλέον αναλάβει τα νεότερα μέλη της οικογένειας τα οποία χαρακτηρίζονται για τη γνώση και την αγάπη τους για την εκτύπωση.

IMG_1869_Μια ακόμη ελληνική εταιρεία με έντονη δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η κατασκευάστρια πωμάτων για μπίρες και αναψυκτικά ΑΣΤΗΡ Αφοί Βυτόγιαννη Α.Ε. Εντυπωσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι πρόκειται για μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, που διαθέτει τρία εργοστάσια σε Ελλάδα, Καναδά και Αίγυπτο καθώς και ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών παγκοσμίως ενώ χάρη και στον υπερσύγχρονο τεχνολογικό της εξοπλισμό, ανταγωνίζεται επάξια αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού.

IMG_2006_Γνωρίζατε ότι η ΓΙΟΥΛΑ είναι η μοναδική υαλουργία στη χώρα μας με ιστορία 60 χρόνων; Μέσα από το project αυτό, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της στο Αιγάλεω και είδαμε πως, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να παράγει γυαλί καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών μέσα από αυτοματοποιημένες πλέον διαδικασίες αλλά και με τη βοήθεια έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Στη συνέχεια, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή ήταν η επαφή μας με Έλληνες γεωργούς και συγκεκριμένα παραγωγούς κριθαριού. Άνθρωποι απλοί και γνήσιοι που αγαπούν, φροντίζουν την ελληνική γη και εργάζονται για να απολαμβάνουμε εμείς προϊόντα από ελληνικές πρώτες ύλες.

IMG_2060_Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την προσπάθεια που γίνεται στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και πιο συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την προώθηση και αξιοποίηση των καρπών της εύφορης ελληνικής γης μέσα από την υλοποίηση πειραμάτων και ερευνών που έχουν ως στόχο να προωθήσουν τη χρήση αποδοτικότερων ποικιλιών κριθαριού για την παραγωγή προϊόντων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Σε μια εποχή όπου η ανάγκη προβολής παραδειγμάτων υγιούς επιχειρηματικότητας, αξιέπαινης προσπάθειας και αφοσίωσης είναι μεγαλύτερη από ποτέ, είναι πολύ σημαντικό για όλους μας να αναγνωρίζεται και να προβάλλεται η προσπάθεια και το έργο ανθρώπων που ξεχωρίζουν για την επιμονή, την αγάπη και το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν.

 

Subscribe to our newsletter