5 τρόποι για χρήση του Facebook για καλό σκοπό!

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα, δεκάδες επαγγελματίες μη κερδοσκοπικών οργανισμών από το χώρο του Marketing και των Digital Media συγκεντρώθηκαν κάπου στη Νέα Υόρκη για να μάθουν πώς μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα το Facebook ώστε να προωθήσουν τις δράσεις τους με έναv καινοτόμο τρόπο.

Ο Ben Huh, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Cheezburger, μίλησε γι’ αυτό το θέμα μαζί με την Libby Leffler, Strategic Partnerships Manager στο Facebook (και βετεράνος της Google) σε ένα panel όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Facebook και άλλοι επαγγελματικοί φορείς. Το κεντρικό μήνυμα που προσπάθησε να περάσει ο Huh είναι πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία και πως πρέπει να βρούμε τι λειτουργεί καλύτερα για τον καθένα μας ή αντίστοιχα για την κάθε οργάνωση.

Πως όμως μπορούν οι μη-κερδοσκοπικοί οργανισμοί να ξεφύγουν από το κλασσικό πρότυπο του «ζητάω εθελοντές» και «ζητάω χρήματα»; Ο Huh επισημαίνει πως μοιράζοντας και ανταλλάσοντας εμπνευσμένες ιδέες, θα έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα, χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του να «παρακαλάμε» συνεχώς το κοινό να προσφέρει κάτι.

Οι πέντε χρυσοί κανόνες που πρότεινε ο Huh στην ομιλία του είναι οι εξής:

Επαναπροσδιορισμός της προσέλκυσης των μελών. «Ζούμε στο μέλλον», δήλωσε ο Huh. Μπορούμε να κάνουμε τα πάντα από τα κινητά και τα tablets μας. Έτσι αναπόφευκτα αλλάζει και ο τρόπος που επικοινωνούμε με ανθρώπους και οργανώσεις γύρω μας. Οι οργανισμοί θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν την έννοια των μελών τους- τι σημαίνει να είσαι μέλος και τι αναμένεται από τα μέλη να κάνουν; Που θα ψάξουν τα νέα της κάθε οργάνωσης; Στο Facebook; Τι θα θέλουν να συναντήσουν εκεί; Σίγουρα όχι κάποιον που να τους ζητάει υπηρεσίες, αλλά κάποιον που θα τους εμπνεύσει να συμμετάσχουν σε μία ενέργεια.

Έμπνευση. O ΡaυΙΙ Young, Διευθυντής Digital στην Charity Water, υποστηρίζει πως οι μη κερδοσκοπικές οργανώσεις πρέπει να προσπαθούν να θέτουν στόχους και να δημιουργούν περιεχόμενο (content) καθαρά για «έμπνευση και ανταλλαγή». Είναι πολύ διαφορετικό να βλέπεις μια συνηθισμένη ανάρτηση, σε αντίθεση με μία που θα σε εμπνέει, που θα σου θυμίζει κάτι προσωπικό και θα μπορείς να ταυτιστείς με αυτήν.

Ρωτήστε το κοινό σας. Χρησιμοποιείστε τα social media για να ρωτήσετε το κοινό σας τι το απασχολεί και τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα. «Πάρα πολύ συχνά κάνουμε υποθέσεις για διάφορα θέματα» , λέει ο Margi Kirst, Αντιπρόεδρος Marketing στην USO. Εσείς όταν παρακολουθείτε έναν οργανισμό στο Facebook δεν θα προτιμούσατε να σας ρωτάνε τι σας ενδιαφέρει να δείτε, να διαβάσετε και να ακούσετε; Το ίδιο θέλει και το κοινό από εσάς.

Κάντε την έκπληξη. Εάν το ύφος σας στο Facebook είναι συνήθως χιουμοριστικό, δοκιμάστε να αναρτήσετε μια πιο σοβαρή είδηση. Αν είναι σοβαρό, δημοσιεύστε κάτι διασκεδαστικό. Μην σκεφτείτε τον εαυτό σας ως μια μη κερδοσκοπική οργάνωση και μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τον ανταγωνισμό.

Αγκαλιάστε τους «περιορισμούς» των νέων μέσων. Ο Huh εξηγεί ότι οι καλύτερες ιδέες έρχονται όταν έχετε κατανοήσει πλήρως τους «περιορισμούς» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του κοινού σας και μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Μόνο τότε θα είστε ελεύθεροι και πραγματικά δημιουργικοί.

Έτοιμοι να ξεκινήσετε την επόμενη digital καμπάνια σας; «Σκεφτείτε το δάσος αλλά μην χάνετε το δέντρο», καταλήγει ο Huh.

Πηγή: http://www.edelman.com/post/five-ways-use-facebook-good/

Subscribe to our newsletter