All Things Facebook: Τι είδαμε στο Συνέδριο & στο Timeline

Παρασκευή πρωί και μετά από μεγάλη προσπάθεια καταφέρνω να παρκάρω έξω από το ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι, για να παρακολουθήσω το 2ο Συνέδριο All Things Facebook που διοργάνωσε η Boussias Communication σε συνεργασία με την Think Digital.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην γεμάτη αίθουσα, άνοιξα το twitter. Λίγο περίεργο αυτό για ένα συνέδριο που δίνει marketing tips για το Facebook, αλλά έτσι είναι. Kάθε κοινωνικό δίκτυο έχει τη χρήση του και το live coverage των events,  πώς να το κάνουμε, είθισται να γίνεται μέσω twitter, όχι facebook…

Τι κρατάω λοιπόν απ’ το συνέδριο και το timeline:

–          Την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση ελληνικών case studies μέσα από 20 slides των 20 δευτερολέπτων το καθένα, στη λογική του Pecha Kucha.

–          Τα case studies των Lufthansa, Nutella, Nescafe, Ikea, Nivea, Burberry. Όποιο κι αν είναι το brand σου, το κοινό σου είναι σίγουρα KAI στο facebook.

–          Τις συμβουλές για ελκυστικό περιεχόμενο του  Matt Peters (@fracked), Ιδρυτή και Creative Director του Pandemic Labs, για να πετύχουμε το πολυπόθητο high engagement.

 

 

Επίσης, κάθε φορά που δημιουργούμε ένα facebook post ας μην ξεχνάμε ότι η σελίδα μας δεν ανταγωνίζεται μόνο τα υπόλοιπα, ανταγωνιστικά και μη brands, αλλά επί της ουσίας αναζητά χώρο και προσοχή απέναντι στους φίλους των fans μας (και επομένως στις φωτογραφίες τους με γατάκια, σκυλάκια, ηλιοβασιλέματα, κλπ). Tough job!

 

–          Τη δήλωση της Olivia Rzepczynski, EAME Digital Consultant της Ogilvy & Mather, ότι τα brands δεν πρέπει να απέχουν από συζητήσεις που τα αφορούν. Ο απόλυτος έλεγχος στα social media απλώς δεν υφίσταται. (Και να θυμηθώ να το πω αυτό στον επόμενο πελάτη…)

 

–          Την παρουσίαση του Στάθη Χαϊκάλη (@haikalis), CEO της Communication Effect και του Ονίκ Παλαντζιάν (@onic2000), CEO της Europa Profil Αλουμίνιο για το πολύ επιτυχημένο case της καμπάνιας του Up Greek Tourism. Μάλιστα, από σκηνής ανακοίνωσαν και τη νέα καμπάνια του Up Greek Tourism για την ανάρτηση ενός διαφημιστικού billboard για την προβολή της Ελλάδας στο Piccadilly Circus στο Λονδίνο!

 

–          Την παρουσίαση του Dragos Stanca, Managing Partner της Think Digital Ρουμανίας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία του branded content στα social media, μέσω της εμπειρίας του storytelling.

–          O Γερμανός geeky looking Christoph Bornschein, CEO της TLGG (@playrough) ήταν για μένα ο πιο ενδιαφέρον ομιλητής, καθώς μέσα από τα case studies που παρουσίασε μας έδειξε τις δυνατότητες που ανοίγουν τα social media, τη σύνδεση τους με την offline επικοινωνία των εταιρειών καθώς και τη χρήση social data προκειμένου να βιώσει ο χρήστης μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία.

 

Τέλος, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον instagram διαγωνισμό από την PIG, με δώρο ένα τεράστιο cupcake. Ο διαγωνισμός λειτούργησε ως live case study κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Νικήτρια αναδείχθηκε η δική μας Μαρία Μουζακίτη (@mouzakiti), με τη φωτογραφία της να αποσπά περισσότερα από 70 likes  😉

Φεύγοντας από το συνέδριο, κλείνω με τα λόγια του Eric Parks…  Αν και το Facebook έχει γίνει πλέον ένα εμπορικό εργαλείο, η δημιουργικότητα και η ουσία μετράνε ακόμα. Η δημιουργία οργανικά ελκυστικού περιεχομένου είναι το κλειδί της επιτυχίας στο Facebook.

 

Subscribe to our newsletter