Η επέλαση των belief-driven buyers

Έφτασαν στο 64% σύμφωνα με έρευνα της Edelman

64% των καταναλωτών είναι belief-driven buyers, δηλαδή αγοράζουν ένα προϊόν ή μποϋκοτάρουν ένα άλλο, ανάλογα με τη στάση που παίρνει το brand σε κοινωνικά ή πολιτικά θέματα. Το ποσοστό μάλιστα αυτό είναι κατά 13% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του 2017. Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια έρευνα Earned Brand 2018 της Edelman.

To 53% των καταναλωτών πιστεύουν ότι τα brands μπορούν να κάνουν περισσότερα για να λύσουν κοινωνικά ζητήματα από ότι οι κυβερνήσεις.  Το 54% θεωρεί ότι είναι πιο εύκολο να ωθήσουν τα brands να ασχοληθούν με ένα κοινωνικό πρόβλημα, από το να κάνουν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση.

«Έχει γεννηθεί και αναπτύσσεται το Brand Democracy» σημειώνει ο Richard Edelman. «Οι καταναλωτές αισθάνονται ότι είναι πιο εύκολο να ωθήσουν τα brands να πάρουν θέση σε θέματα που τους απασχολούν, παρά να περιμένουν κάτι από τους πολιτικούς.»

«Ζητήματα όπως οι επενδύσεις στην Ελλάδα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η συνδρομή για την αντιμετώπιση ελλείψεων που δημιούργησε η 9ετής κρίση, είναι δράσεις των εταιρειών που εκτιμώνται στην Ελλάδα» σημειώνει ο Στάθης Χαϊκάλης, Πρόεδρος της Communication EFFECT που εκπροσωπεί την Edelman στη χώρα μας και τη ΝΑ Ευρώπη.

Το σύνολο των ευρημάτων της έρευνας μπορείτε να το δείτε εδώ

Subscribe to our newsletter