Το μεράκι που έγινε “Meraki”

Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις όπου ελληνική λέξη χρησιμοποιείται ως όνομα προϊόντος ή υπηρεσίας σε πολυεθνική εταιρεία του εξωτερικού. Το “μεράκι” είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις.

Η επιλογή της λέξης από τους ιδρυτές της εταιρείας, 3 φοιτητές του MIT, δεν είναι τυχαία. Ένας εξ αυτών, σε επίσκεψή του στην Ελλάδα έμαθε για τη λέξη και το νόημά της και θεώρησε πως αντιπροσωπεύει απόλυτα την start-up εταιρεία τους. Πρότεινε στους συνεργάτες του να επιλέξουν αυτή τη λέξη για όνομα της εταιρείας και κατ’ επέκταση της υπηρεσίας που ετοίμαζαν να παρουσιάσουν στην αμερικανική αγορά. Και έτσι έγινε! Η εταιρεία “Meraki” δημιουργήθηκε το 2006 και έφθασε να εξαγοραστεί από τη Cisco με το ποσό των $1,2 εκ.

H ανάγκη που ήρθε να καλύψει η «Meraki», είναι ουσιαστικά η αλματώδης ανάπτυξη των συσκευών που συνδέονται σε Wi-Fi δίκτυα, γεγονός που εύκολα διαπιστώνουμε και στη δική μας καθημερινότητα. Στην αρχή είχαμε Wi-Fi για μια συσκευή, το laptop μας. Στη συνέχεια οι συσκευές έγιναν δύο, αφού προστέθηκε το smartphone. Γρήγορα είχαμε τρεις, μαζί με το tablet και έπονται και τα υπόλοιπα (τηλεόραση, κλιματιστικό, ψυγείο…) αν λάβουμε υπόψη την θεωρία του Internet οf Things (IoT).

Για την παρουσίασή του στην Ελληνική αγορά, η ομάδα της Effect σε συνεργασία με τη Cisco, σχεδίασε και υλοποίησε κεντρική εκδήλωση με τίτλο “H μαγεία του Cisco Meraki”. Για την προώθηση της εκδήλωσης σχεδιάστηκαν digital και social media ενέργειες, ενώ οι εκπρόσωποι του τύπου ενημερώθηκαν σε ξεχωριστή εκδήλωση.

 

[widgetkit id=3279]

 

Δείτε τα στιγμιότυπα του συνεδρίου εδώ.

Subscribe to our newsletter