10+1 ψευτοδιλήμματα για το Corporate Communications

Το κορυφαίο δίλημμα  είναι αν αναδιπλωνόμαστε σε μια χρονιά που περιορίζεται το budget ή αν ανταποκρινόμαστε στην πρόκληση που αντιμετωπίζει η Επικοινωνία. Η πρόκληση απαιτεί να ανταποκριθούμε στις ταχύτατες αλλαγές που μας υποχρεώνει το digital και το mobile ή στη πίεση να έχουμε καλύτερες δημιουργικές ιδέες και ελκυστικό storytelling.

Οι οικονομολόγοι λένε ‘είστε τρελοί αν σε μια περίοδο περιορισμού των budget επιχειρήσετε και κινήσεις ανάπτυξης’. Η Επικοινωνία όμως κατά καιρούς κάνει άλματα και βήματα επειδή κάποιοι τρελοί πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα.

Αυτή την περίοδο υπάρχει στην Ελλάδα μια τεράστια δεξαμενή στελεχών με εξαιρετικές ικανότητες, είτε πρόκειται για νεαρά άτομα με πολλά πτυχία και ταλέντο, είτε για πιο ώριμους επαγγελματίες με δεξιότητες και εμπειρία. Δεν είναι λοιπόν τρέλα, να αξιοποιηθεί αυτή η δεξαμενή για να ενισχυθεί η Ομάδα της Εταιρικής Επικοινωνίας.

Αυτό συμπίπτει με την τάση που θέλει την Εταιρική Επικοινωνία να διαθέτει Ομάδα με δεξιότητες, καθώς δεν αρκεί το παλιότερο μοντέλο ‘Εχω ένα σκάφος, ξέρω έναν υπουργό, γνωρίζω έναν εκδότη και έναν καλό δικηγόρο’. Οι εξελίξεις στην κοινωνία και την αγορά έχουν περιορίσει την αποτελεσματικότητα αυτού του μοντέλου , χωρίς όμως σε καμμιά περίπτωση να το έχουν απαξιώσει.

Η ομάδα της Communication Effect παρουσίασε τα “10+1 Ψευτοδιλλήματα’ στην πρόσφατη εκδήλωση Corporate Communications. Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση:

 

Subscribe to our newsletter