Λερωθείτε. Κάνει καλό!

Όταν τα παιδιά είναι ελεύθερα να βγουν έξω, να παίξουν, να πειραματιστούν και φυσικά να λερωθούν, τότε μαθαίνουν βασικές δεξιότητες που θα τους προετοιμάσουν για το μέλλον. Το περιβάλλον ωστόσο που ζούμε επηρεάζει σημαντικά τον διαθέσιμο ελεύθερο χώρο και χρόνο, με αποτέλεσμα τα παιδιά σήμερα να παίζουν σε εξωτερικούς χώρους λιγότερο από ποτέ. Στην πραγματικότητα, σήμερα, σε πολλά μέρη του κόσμου, ένα μέσο παιδί ξοδεύει λιγότερο ελεύθερο χρόνο έξω από έναν κρατούμενο σε φυλακή ασφαλείας.

Πιστεύουμε ότι τα παιδιά χρειάζονται την αφθονία των εμπειριών στους εξωτερικούς χώρους γιατί είναι σημαντικό για τη μάθηση και την υγιή τους ανάπτυξη. Ότι είναι φυσικό να λερωθούν. Και πρέπει να δούμε και σε αυτό τη θετική του πλευρά. Οι σημερινοί πολυάσχολοι πλέον γονείς χρειάζονται ιδέες και υποστήριξη για να παίξουν με τα παιδιά τους έξω περισσότερο, για αυτό υποστηρίζουμε τη νέα καμπάνια του Skip  #dirtisgood.

Σε συνεργασία με μητέρες όπως η Ντορέττα Παπαδημητρίου και η Ζέτα Δούκα, δίνουμε ιδέες και προτρέπουμε τους γονείς για περισσότερο παιχνίδι και ενδυνάμωση της αίσθησης της ελευθερίας στα παιδιά τους. Η Communication Effect είναι υπεύθυνη για τη συνεργασία με τις influencers και την προώθηση της καμπάνιας στα κοινωνικά τους δίκτυα.

Βρείτε συμβουλές και ιδέες για δραστηριότητες μάθησης βασισμένες στο παιχνίδι στο www.dirtisgood.com.

https://www.instagram.com/p/BLDgAATB14V/?taken-by=zetadouka&hl=el

https://www.instagram.com/p/BLJX_UdBPqV/?taken-by=doretta3123&hl=el

Subscribe to our newsletter