Νέες δραστηριότητες αλληλεγγύης από την ‘Κιβωτό του Κόσμου’

Η «Κιβωτός του Κόσμου» φιλοξενεί ήδη 400 παιδιά στην Αθήνα και οι ανάγκες αυξάνονται. Στην Ήπειρο, στα 50 περίπου χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, αναπτύσσει τον ξενώνα που διαθέτει, όπου λειτουργεί τυροκομείο , μελισσοκομείο και μια ολοκληρωμένη αγροτική παραγωγή ώστε τα φιλοξενούμενα παιδιά να εκπαιδεύονται στην οικονομική δραστηριότητα για να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους.

Σε αυτή την περιοχή η Κιβωτός άνοιξε ξανά τρία σχολεία, ενώ διαθέτει σε κάθε παιδί το δικό του χωραφάκι ώστε να συμφιλιώνεται με την έννοια της παραγωγής.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης από τη Visa, η μονάδα της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο θα είναι ένα από τα 15 προγράμματα αντίστοιχων ΜΚΟ, που θα ενισχύσει η Visa με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Όπως σημειώνει ο ιδρυτής και ψυχή της, ο πατήρ Αντώνιος εμφανίζονται αυξημένες ανάγκες για υποστήριξη νέων άνω των 18 ετών. Σε αυτές τις περιπτώσεις το θέμα είναι ακόμα πιο απαιτητικό σε σχέση με την φιλοξενία παιδιών μικρότερης ηλικίας. Οι νέοι και οι νέες άνω των 18 ετών έχουν ανάγκη και για εξεύρεση δουλειάς, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή την εποχή.

Τι δίνει δύναμη στην ομάδα σας; ρώτησα τον Πατέρα Αντώνιο. ‘Τα ίδια τα παιδιά που έρχονται στις εγκαταστάσεις μας’ απάντησε. ‘Έρχονται μαραμένα και ξαναζωντανεύουν’.

Με την ευκαιρία να σημειώσω δύο λόγια για τον Νίκο Καμπανόπουλο , γενικό διευθυντή της Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία. Το πρόγραμμα Αλληλεγγύης της Visa, που διαθέτει ένα εκ. ευρώ σε συγκεκριμένα προγράμματα 15 ΜΚΟ, ήταν μια δική του ιδέα, που την προώθησε με επιμονή στη διοίκηση της Visa Europe. Η προετοιμασία πήρε 5 μήνες, τόσο για να γίνει μεθοδική οργάνωση του προγράμματος, όσο και για να ξεπεραστούν μια σειρά δυσκολίες, που ήταν αναμενόμενο να αντιμετωπίσει ένα τόσο φιλόδοξο και μεγάλο σχέδιο. Δεν θα έφθανε στο σημείο της υλοποίησης, εάν δεν το υποστήριζε κάποιος με την υπομονή και τον επαγγελματισμό του Ν. Καμπανόπουλου.

 

Στην παραπάνω φωτογραφία ο πατήρ Αντώνιος μιλά για το εγχείρημα και τις προτεραιότητες της ‘Κιβωτού του Κόσμου’ στο Ν. Καμπανόπουλο, Γενικό Διευθυντή της Visa Ελλάς και στο Στ. Χαϊκάλη.

Subscribe to our newsletter