Επικοινωνία B2B. Τολμήστε δημιουργικά και απρόβλεπτα

Με ευρύ πελατολόγιο στην κατηγορία των B2B επιχειρήσεων, έχουμε μία πολύ καλή εικόνα των διαθέσεων και των παγιωμένων κάποιες φορές αντιλήψεων για τη μορφή της επικοινωνίας στη συγκεκριμένη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συχνά επικρατεί ένα είδος φόβου στις καμπάνιες επικοινωνίας… «μήπως εκτεθεί η εταιρεία υπερβολικά;», «το δημιουργικό είναι πολύ μοντέρνο», «ίσως δεν κάνει για εμάς» και άλλες παρόμοιες αντιδράσεις, σε προτάσεις που πάνε ένα βήμα παρακάτω την αισθητική και την τόλμη στο copy.

Συνηθίσαμε να θεωρούμε τη B2B επικοινωνία αυστηρά «εταιρική» και σε συγκεκριμένα πλαίσια, χωρίς τη δυνατότητα να εξελιχθεί. Όμως η B2B επικοινωνία απευθύνεται και αυτή προφανώς σε ανθρώπους, όχι σε εταιρείες. Είναι Business to Human. Αν δεν τολμήσεις, αν δεν εξελιχθείς, αν δεν κάνεις το απρόβλεπτο, κάποιος άλλος θα το κάνει.

Παράδειγμα οι πρόσφατες καμπάνιες των Retail Link*, Entersoft* και BEWISE*. Απλότητα,  αμεσότητα και αισθητική εξέλιξη. Οι εταιρείες τόλμησαν, ξεχώρισαν από τον ανταγωνισμό και τα νούμερα έδειξαν σημαντική αύξηση στις πωλήσεις τους.

Retail Link, Entersoft, BEWISE: Πελάτες της Communication EFFECT

Subscribe to our newsletter