Βραβείο Global Agency of the Year για την Edelman

Επιβράβευση της δυναμικής στροφής και της ανάπτυξης

Η Edelman πέτυχε μια κορυφαία διάκριση, λαμβάνοντας το φετινό βραβείο Global Agency of the Year από το Holmes Report στα Global SABRE Awards στο Μαϊάμι.

Η αναγνώριση αυτή οφείλεται τόσο στη σταθερή ανάπτυξη της εταιρείας ως η μεγαλύτερη PR εταιρεία στον κόσμο όσο και στην ανάληψη μεγάλων, καινοτόμων projects, όπως την καμπάνια για τη United Airlines, το πρόγραμμα Give a Beep, την καμπάνια Girl Rising της Μισέλ Ομπάμα. Στην επιτυχία συνέβαλλε και η ανάληψη των project για το International Crisis Group, για το KFC Extra Crispy Sunscreen και το Vegetarian Support Hotline.

Ο Richard Edelman, Πρόεδρος και CEO της Edelman, ανέφερε ότι στη μεγάλη αυτή αναγνώριση, κρίσιμο ρόλο διαδραμάτισε η απόφαση που πάρθηκε τρία χρόνια πριν, σε μία εταιρική συνάντηση στη Γερμανία, για υιοθέτηση νέας στρατηγικής για την Edelman. Πιο συγκεκριμένα, το νέο πλάνο της εταιρείας ήταν να ανοίξει τους ορίζοντές της ακόμα πιο μακριά από το PR και να εδραιωθεί πλέον ως communications marketing εταιρεία. Ο Richard Edelman και οι συνεργάτες του, διαισθάνθηκαν ουσιαστικά την ευκαιρία που αναδείχθηκε μέσα από την υποχώρηση των παραδοσιακών media και την άνθηση νέων μορφών επικοινωνίας, όπως το programmatic advertising και το digital marketing and advertising. Μέσα σε έναν κόσμο που οι αξίες κατέρρεαν και η εμπιστοσύνη σε πρόσωπα εξουσίας χανόταν, η Edelman κατάλαβε ότι αυτό που απαιτούσαν οι καιροί και η παγκόσμια οικονομία, βρισκόταν στην ανάδειξη τοπικών εταιρειών, ανθρώπων της διπλανής πόρτας και ότι οι εταιρείες αναπτυσσόμενων αγορών, θα μπορούσαν άνετα να σταθούν απέναντι σε πολυεθνικές του Δυτικού κόσμου. Επικέντρωσε λοιπόν την προσοχή της σε καμπάνιες με νόημα και επένδυσε στα digital μέσα, ώστε να δημιουργήσει κοινότητες αφοσιωμένων καταναλωτών, πιστών ακολούθων των brands. Ένταξε στην ομάδα της ακόμα περισσότερους ειδικούς στους τομείς του creative, planning και paid media και επεκτάθηκε σε περισσότερες παγκόσμιες συνεργασίες. Τέλος, παρά τη ραγδαία ανάπτυξη και την προσαρμογή της στρατηγικής, διατηρήθηκε το βραβευμένο φιλικό εργασιακό κλίμα της εταιρείας.

Όλα αυτά, επιβεβαιώνουν τη σύγχρονη αντίληψη ότι το marketing και η επικοινωνία έχουν ολοένα και πιο στενές σχέσεις, εξού και η σύγκλιση των ρόλων του CCO με αυτόν του CMO. Η αντιμετώπιση, λοιπόν, της Edelman της επικοινωνίας ως όλο, αποτέλεσε στρατηγικό μοχλό για την επιτυχία και την ανάδειξή της σε Global Agency of the Year.

 

Subscribe to our newsletter