Χρυσό Λιοντάρι & Grand Prix για την Edelman

Για πρώτη φορά εταιρία Δημοσίων Σχέσεων κερδίζει το βραβείο «Grand Prix» στο παγκόσμιο Φεστιβάλ Δημιουργικότητας “Cannes Lions” στις Κάννες της Γαλλίας.

Η Edelman ήταν η εταιρία που ξεχώρισε για την δημιουργικότητα της, την εξαιρετική ιδέα και την υποδειγματική της εκτέλεση, κερδίζοντας διθυραμβικά σχόλια. Είχε συνολικά 8 συμμετοχές και κέρδισε 3 βραβεία: το “Grand Prix” και 2 “Golden Lions” για την καμπάνια “Scarecrow” της Αμερικάνικης εταιρίας εστίασης Chipotle Mexican Grill.

Το Cannes Lions είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ παγκοσμίως, στο χώρο της δημιουργικότητας και της επικοινωνίας. Στο φεστιβάλ αυτό, γίνεται αξιολόγηση της καινοτομίας σε οτιδήποτε έχει να κάνει με το χώρο της επικοινωνίας, από κινητά τηλέφωνα μέχρι διαφημίσεις, για το σχεδιασμό και το περιεχόμενο τους. Περισσότεροι από 12.000 εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες από 97 χώρες έλαβαν μέρος φέτος.

Η καμπάνια “Scarecrow”  που δημιούργησε η Edelman μαζί με την Creative Artists,  ήταν μια δουλειά που απέδειξε ότι μια καλή ιδέα μαζί με μια εξίσου καλή οργάνωση μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς πληρωμένη προώθηση. Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο ήταν το γεγονός ότι η επιτυχία της καμπάνιας, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων εβδομάδων, ήταν 100% organic. Σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, το περίφημο «Σκιάχτρο» της Edelman βασίστηκε σε μία δυνατή ιστορία, μία άρτια ταινία μικρού μήκους, με τη μουσική της δημοφιλούς Fiona Apple. Η καμπάνια συμπεριλάμβανε και μία εφαρμογή που ανέβηκε στην κορυφή των app stores και έδινε στους παίκτες τη δυνατότητα να εξαργυρώσουν το σκορ τους με εκπτώσεις σε γεύματα.

Γιατί κέρδισε: «Ήταν μια πάρα πολύ ωραία ιστορία», είπε η Renee Wilson, PR Jury President για το Cannes Lions. «Η δουλειά τους ήταν εξαιρετική. Η καμπάνια ήταν σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να συμμετέχουν ενεργά οι καταναλωτές και να ευαισθητοποιηθούν για ένα καλύτερο μέλλον».

Στην ομιλία του στο Cannes Lions ο Richard Edelman, President της Edelman είπε «Ας υποσχεθούμε όλοι ότι αυτό το βραβείο, δεν θα αφήσει ποτέ το χώρο των Δημοσίων Σχέσεων».

Εκτός των βραβείων για την καμπάνια “Scarecrow” η Edelman κέρδισε επίσης “Bronze Lion” για την  καμπάνια της Unilever “Why Bring a Child into this World?”. Ακόμη, έλαβε 2 υποψηφιότητες για το “Albal Challenge – A Day Without Leftovers” από την  Edelman της Ισπανίας, 1 υποψηφιότητα για την καμπάνια της Heineken “#Sharethesofa” από την Edelman της Βρετανίας και άλλη 1 υποψηφιότητα για το “The L&B (LAB) Experiment” της Best&Less.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Edelman στα “Cannes Lions” μπορείτε να βρείτε εδώ: http://edelmancannes.tumblr.com.

 

Subscribe to our newsletter