Αναλαμβάνοντας δράση για ένα ασφαλέστερο Διαδίκτυο!

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλον τον κόσμο. Στην Ελλάδα, η πλοήγηση στο Internet έχει γίνει εθνική ασχολία καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων είναι κάθε μέρα online. Η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αν και αφορά χρήστες όλων των ηλικιών, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική στην περίπτωση των παιδιών, όπου την κύρια ευθύνη για την ορθή χρήση του διαδικτύου έχει ο γονιός όπως και ο εκπαιδευτικός.

Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονιών για την ασφαλή χρήση του Internet από τα παιδιά τους, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Wind με το Χαμόγελο Του Παιδιού, ενημερωτική εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση .

Εκτός από τον πρόεδρο του Χαμόγελου Του Παιδιού, κ. Γιαννόπουλο, συμμετείχαν στην εκδήλωση αξιόλογοι εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι σχολείων, συλλόγων γονέων & κηδεμόνων αλλά και ειδικοί για το παιδί. Στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης, ακούστηκαν σημαντικά θέματα όπως είναι η λιγότερο προβληματική σχέση του παιδιού με το διαδίκτυο όταν η σχέση με την οικογένεια είναι καλή, αλλά και την υποχρέωση των γονιών και των δασκάλων να μεγαλώνουν/εκπαιδεύουν χρήστες με σύνεση και ενσυνείδηση.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές οι κκ. Κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Σ. Αλεβίζος, Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Β. Ηλιόπουλος, δάσκαλος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων στις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ – PATAKIS PUBLICATIONS Β. Νίκα, Εκπαιδευτικός και Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου της ΙΒΒΥ ενημέρωσαν το κοινό. Όλοι τόνισαν ότι η καλή σχέση και επικοινωνία μεταξύ γονέα και παιδιού είναι η βάση για την πρόληψη αλλά και την επίλυση πολλών προβλημάτων καθώς τα παιδιά σήμερα λόγω του διαδικτύου έχουν την τάση να απομονώνονται από τον οικογενειακό ιστό.

Η εκδήλωση καλύφθηκε ψηφιακά καθ’όλη τη διάρκεια της από την  Communication EFFECT, μέσω live Facebook posting & live Tweeting.

IMG_0146 (11)

Subscribe to our newsletter