Και κλασική και ανατρεπτική μεθοδολογία, για να υπερασπίσουμε αξίες

Αν ήθελα να κάνω χιούμορ θα έλεγα ότι το 2021 προμηνύεται κερδοφόρο γιατί έχουμε επενδύσει σε μετοχές εταιρειών που έχουν αναγγείλει την παραγωγή εμβολίου.

Ναι, η υγειονομική διάσταση θα είναι η κύρια στο πώς θα εξελιχθεί η επόμενη χρονιά. Ωστόσο ο όμιλός μας σχεδιάζει τις κινήσεις με βάση του πώς μετεξελίσσονται με καλπάζοντα ρυθμό οι υπηρεσίες marketing και διαφήμισης. 

Ρωμαλέες δημιουργικές ιδέες  και…

Σε μια εποχή σύγχυσης, ανησυχίας και ραγδαίων αλλαγών, οι εταιρείες που μας εμπιστεύονται περιμένουν, απαιτούν να τους προσφέρουμε δημιουργικές ιδέες που σπάνε το θόρυβο και την κοινοτοπία. Αυτό το θεωρούν δεδομένο και δεν το διαπραγματεύονται.

Δεν αρκεί όμως αυτό, γιατί κάθε μέρα κρύβει εκπλήξεις στην αγορά, κάθε εβδομάδα φέρνει ανατροπές.

Καταιγιστικό storytelling, αλλά και…ικανότητα να αλλάζουμε πορεία στο πώς περνάμε τα μηνύματα της επιχείρησης-πελάτη, καθώς αλλάζει συνεχώς η ψυχολογία γύρω μας. Χαρωπά μηνύματα σε μέρες ανησυχίας είναι εκτός κλίματος. Συγκρατημένη στάση σε εβδομάδες ελπίδας και καλών ειδήσεων, είναι έλλειψη ευελιξίας και ενσυναίσθησης.

Και γκάζι και χειρόφρενο επειδή… Ζούμε ταραγμένες μέρες που απαιτούν και άμυνα και επίθεση. Άμυνα, γιατί σε όλους σχεδόν τους πελάτες εφαρμόζουμε μεθόδους διαχείρισης κρίσεων. Οι πιο πολλές εταιρείες ζουν εποχές μείωσης οικονομικών μεγεθών, αλλά και επίθεση από ανταγωνιστές ή έντονη κριτική από ακτιβιστές. Είμαστε δίπλα τους, εφαρμόζοντας κλασσική και δοκιμασμένη μεθοδολογία που υπερασπίζεται Αξίες και αξία.

Διαρκείς επενδύσεις επειδή…

…το disruption σε πολλούς τομείς της αγοράς δεν αντιμετωπίζεται με τις προ πανδημίας υπηρεσίες. Ενισχύουμε το τμήμα data analytics για να παίρνουμε αποφάσεις με βάση τα δεδομένα των πελατών που είναι διαρκώς σε εξέλιξη.

Επενδύουμε στην δημιουργικότητα γιατί τώρα που όλοι είναι SEO Optimized θα πρέπει επιτέλους να επιστρέψουμε στις μεγάλες δημιουργικές ιδέες για τους πελάτες μας. Ιδέες που προκαλούν το ενδιαφέρον και ανοίγουν συζητήσεις.

Δημιουργούμε ξεχωριστό τμήμα Β2Β marketing, γιατί αυτή η κατηγορία των επιχειρήσεων δεν αρκείται σε μια μικρή προσαρμογή μεθόδων marketing που έχουν αναπτυχθεί για τα καταναλωτικά προϊόντα.

Προχωράμε σε αυτόνομο τμήμα Consulting, γιατί αρκετοί πελάτες δεν χρειάζονται μόνο δημιουργικές ιδέες και καμπάνιες. Απαιτούν διερεύνηση των νέων συνθηκών και προτάσεις για δράσεις marketing που ανταποκρίνονται στη συνεχή εξέλιξη της αγοράς.

Κερδισμένοι και χαμένοι

Ένα μεγάλο μέρος της αξίας της δουλειάς μας είναι ότι το 2021 θα κληθούμε να αφιερώσουμε ενέργεια γι αυτούς που βγαίνουν χαμένοι από τη μεγάλη περιπέτεια της φετινής χρονιάς. Να δώσουμε υποστήριξη στις εταιρείες και στους Οργανισμούς που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας ή θα προσφέρουν πόρους για την ενίσχυση των αδύναμων.

Να ενισχύσουμε τις δράσεις των επιχειρήσεων και των Αρχών που θα κρατήσουν ζωντανή τη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το κέρδος του 2020

Είχε πολλά ‘τυφλά σημεία’ αυτή η χρονιά. Στον αντίποδα η ομάδα κατάφερε τον κύριο στόχο που είχε θέσει: να κρατήσει παρά τις αναταράξεις (πχ χάθηκε όλη η δραστηριότητα από events) όλα τα μέλη της μαζί, ασφαλή και με όρεξη να προχωρήσουμε  ένα φιλόδοξο σχεδιασμό για το 2021.

Subscribe to our newsletter