”Ωδή στη Λέσβο”

«Μπορείς στ’ αλήθεια να αγνοήσεις αυτό που βλέπεις μπροστά στα μάτια σου;»*

Στην καρδιά της προσφυγικής κρίσης, οι κάτοικοι της Λέσβου έδειξαν τη διαφορά που οι πράξεις αλληλεγγύης μπορούν να έχουν σε μια ανθρωπιστική κρίση. Με αυταπάρνηση, δύναμη, θέληση και αγάπη, βοήθησαν χιλιάδες πρόσφυγες που βρήκαν καταφύγιο στο νησί τους. Οι πράξεις τους αποτυπώνονται στην ταινία μικρού μήκους Ωδή στη Λέσβο, που παρουσιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα παγκόσμιας ειρήνης από το Johnnie Walker Storyline.

Η Ωδή στη Λέσβο είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αφηγείται την ιστορία των νησιωτών, μερικοί εκ των οποίων, όπως ο Στρατής Βαλαμιός, ο συνάδελφός του Θανάσης Μαρμαρινός και η 85 άχρονη Αιμιλία Καμβύση, προτάθηκαν για το Νόμπελ Ειρήνης χάρη στη χωρίς συμβιβασμούς φιλανθρωπία που επέδειξαν.

Η Communication EFFECT σχεδίασε και υλοποιεί πλάνο δημοσιότητας για την πρωτοβουλία του Johnnie Walker Storyline, το οποίο περιλαμβάνει δελτίο τύπου, προβολή σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές αναφορές, επαφή με stakeholders, ανάπτυξη Facebook εφαρμογής, καθώς και εσωτερική επικοινωνία. Το πλάνο θα αναπτυχθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως τις 21 Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τη Carat, ενώ στη λήξη του θα παρουσιαστεί το επίσημο poster της πρωτοβουλίας δια χειρός Έλληνα δημιουργού.

Ειδικότερα μέσω της Facebook εφαρμογής Ωδή στη Λέσβο, οι επισκέπτες της σελίδας έχουν τη δυνατότητα να στείλουν το δικό τους «Ευχαριστώ» στους κατοίκους της Λέσβου. Στόχος είναι να αναδειχθούν ανθρώπινες πράξεις προόδου που θα λειτουργήσουν ως έμπνευση για όλους εμάς.

Συνολικά όλες οι εκδοχές του ντοκιμαντέρ έχουν ξεπεράσει τα 26 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

*Η φράση ανήκει στον Στρατή Βαλαμιό, ένας από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ

Subscribe to our newsletter