Με το «Συν Αθηνά»… H Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 21 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις

Ο Οργανισμός Bloomberg Philanthropies ανακοίνωσε τις 21 πιο καινοτόμες ευρωπαϊκές πόλεις, ανάμεσά τους και η Αθήνα. Οι συγκεκριμένες πόλεις επιλέχτηκαν από 155 υποψηφιότητες με βασικό κριτήριο τις λύσεις που έχουν αναπτύξει για τη βελτίωση της ζωής στον αστικό χώρο. Στόχος είναι οι δράσεις τους να αναδειχθούν ως Καλές Πρακτικές και να υιοθετηθούν και από άλλες πόλεις.

Η Αθήνα βρίσκεται ανάμεσα στις 21 αυτές πόλεις, χάρη στην πλατφόρμα «Συν Αθηνά», μια πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της δράσης των ομάδων πολιτών, την υλοποίηση κοινών projects για την αναβάθμιση του ιστού της πόλης και την προώθηση ενεργειών αλληλεγγύης.

Από τις 10 Ιουλίου που ξεκίνησε η δραστηριότητα του «Συν Αθηνά»:

  • Έχουν ανέβει 297 δράσεις στην πλατφόρμα
  • Έχουν γίνει 40 δράσεις/ εκδηλώσεις στη στέγη
  • Από Έλλαδα (Θεσ/κη ) από εξωτερικό (ΗΠΑ, Αγγλία, Ολλανδία, Κύπρος)
  • Γύρω στις 10 δράσεις καθαρισμού δρόμων και περιοχών της Αθήνας (σε συνεργασία με ομάδες πολιτών )

Από τις 10 Ιουλίου 2013 (ημέρα παρουσίασης της πλατφόρμας ΣυνΑθηνά) στο site εγγράφηκαν 80 ομάδες πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις εκ των οποίων οι 43  έχουν καταχωρίσει δράσεις και είναι ορατές στο κοινό. Έχουν καταχωρηθεί 297 δράσεις οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 8 θεματικές ενότητες (αλληλεγγύη, αστικές παρεμβάσεις- δράσεις σε γειτονιές, διαδρομές, δράσεις δικτύωσης, εκπαίδευση-μάθηση, παιδί, περιβάλλον, πολιτισμός). Έχουν δημοσιευτεί 75 άρθρα στο blog του ΣυνΑθηνά και έχουν παίξει 35 ραδιοφωνικές εκπομπές στον αέρα του Αθήνα 9,84. Έχουν πραγματοποιηθεί εκδηλώσεις και συναντήσεις από 22 ομάδες πολιτών και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη στέγη ΣυνΑθηνά.

Μέσα Δικτύωσης / Social Media / ΜΜΕ: Από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 24 Aπριλίου 2014, το ΣυνΑθηνά έχει 2.867 likes στο facebook, 524 ακολούθους στο twitter.

Το «Συν Αθηνά» ξεκίνησε με μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία καταγράφει τις δράσεις των ομάδων πολιτών και επιτρέπει την ανάπτυξη συνεργασιών και εξελίχθηκε σε ένα ανθρώπινο δίκτυο.

Η Communication Effect ανέλαβε την ανάπτυξη της ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ την ανάπτυξη των Κοινωνικών Δικτύων και την ανθρώπινη δικτύωση  προωθεί ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε στο δήμο Αθηναίων.

Ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Michael Bloomberg δήλωσε ότι «οι Ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό, έχουν προωθήσει λαμπρές και δημιουργικές ιδέες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ευρώπη και την υφήλιο. Οι πόλεις αντιμετωπίζουν επείγουσες προκλήσεις, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανεργία των νέων και την κοινωνική απομόνωση. Χρειαζόμαστε ηγέτες στις πόλεις που θα επιστρατεύσουν καινοτομικές πρακτικές και μετά θα τις μοιραστούν με όλες τις άλλες πόλεις»

Subscribe to our newsletter