Δυόμισυ μέρες στη Μαδρίτη

Η πρώτη μου σκέψη ήταν “Τι θα προλάβω σε 2,5 μέρες στη Μαδρίτη; Πόσος χρόνος θα μείνει για να δω κάτι από την πόλη, μετά από πολύωρα επαγγελματικά meetings”; Το ταξίδι όμως με διέψευσε.

Φτάνοντας στη Μαδρίτη, ένιωσα αμέσως τη ζεστασιά και τη φιλοξενία μιας χώρας. Παντού υπήρχαν χαρούμενοι άνθρωποι, εντυπωσιακά κτίρια και πολλή κίνηση. Πήγα κατευθείαν στα γραφεία της Edelman στην καρδιά της εμπορικής πλευράς της πόλης, στον 5ο όροφο ενός μοντέρνου ουρανοξύστη με εξαιρετική θέα και για καλή μου τύχη απέναντι σχεδόν από το γήπεδο της Ρεάλ, το Santiago Βernabeu.

Οι Ισπανοί συνάδελφοι με υποδέχθηκαν λες και γνωριζόμασταν χρόνια! Ευχάριστοι, φιλικοί και πάνω από όλα φιλόξενοι. Μας ξενάγησαν στα γραφεία της Edelman και μας μίλησαν για τον τρόπο δουλειάς τους ανοίγοντάς μας νέους ορίζοντες και δίνοντας ιδέες και λύσεις που δείχνουν την εμπειρία της Edelman στον χώρο της επικοινωνίας.

Στα meetings συζητήσαμε τα νέα εργαλεία της Edelman, το Trust Barometer, το μεταβαλλόμενο οικοσύστημα στην ψηφιακή επικοινωνία.

Οι ώρες κύλησαν χωρίς να το καταλάβω μέχρι που έφτασε το βράδυ και φυσικά δεν μπορούσαμε να χάσουμε τη νυχτερινή ζωή και το εξαιρετικό φαγητό της Μαδρίτης.

Ξεκινήσαμε με ένα ισπανικό εστιατόριο κοντά στην Edelman όπου γευτήκαμε εξαίσια tapas με συνοδεία άφθονης σαγκρία. Ειδικά όταν έφτασε η κανάτα της σαγκρία, ρώτησα με περιέργεια «αυτό για πόσα άτομα είναι?» και αμέσως έλαβα μία αποστομωτική απάντηση «Για ένα φυσικά! Εμείς εδώ πίνουμε!»

Η πρώτη νύχτα στη Μαδρίτη έκλεισε με χαλαρή μουσική και κουβέντα, αφού την επόμενη ημέρα έπρεπε να ξεκινήσουμε νωρίς.

Η δεύτερη μέρα στην Edelman κύλησε ομαλά μέχρι το μεσημέρι όπου μας ενημέρωσαν ότι είχαμε διάλειμμα για φαγητό. Και ξαφνικά δύο τεράστια τηγάνια με παέγια μπαίνουν στην αίθουσα! Μα φυσικά! Δεν επέτρεπαν να φύγουμε χωρίς να δοκιμάσουμε το φημισμένο φαγητό τους και γευτούμε τα εξαιρετικά churros με σοκολάτα!

Στις λίγες ώρες που έμεινα στην Edelman, παρατήρησα το ζωντανό, εμπνευστικό επαγγελματικό περιβάλλον, τη φιλική ατμόσφαιρα και την ομαδική δουλειά! Η τεχνογνωσία μεταφέρεται μέσα από χαλαρή συζήτηση και πολύ επιμελημένα εργαλεία. Δεν είναι τυχαίο πως αυτά τα χαρακτηριστικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας επιτυχημένης εταιρείας.

Όμως και η Μαδρίτη σε εντυπωσιάζει αμέσως. Αυτή η κοσμοπολίτικη πόλη, όπου στους δρόμους της, τα bar της και τα εστιατόριά της συναντάς ανθρώπους από όλον τον κόσμο, είναι μια αξέχαστη εμπειρία που πρέπει να ζήσει κανείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Μια ιδανική πόλη για βόλτες με σημεία όπως η Plaza Mayor ή την αγορά του San Miguel για γευστικές απολαύσεις. Ανάμεσα σε μια ζωή που ξεχειλίζει σε κάθε γωνία αυτής της πόλης, με τη μεγαλύτερη σκηνή για Όπερα στην Ευρώπη και με εντυπωσιακά αξιοθέατα όπως το μουσείο του Prado, ένα παγκόσμιο κέντρο τέχνης με πίνακες από ζωγράφους όπως ο Βελασκεζ, Γκόγια, Τιτσιάνο, Ραφαελ, Ρουμπενς και Μπος, την Plaza de Espana για selfie φωτογραφία με το Δον Κιχώτη και φυσικά την φημισμένη περιοχή La Latina για ποτό μέχρι πρωίας σε κάνουν να την ερωτευτείς από την πρώτη στιγμή. Είχα την τύχη βέβαια να με καθοδηγήσουν οι συνάδελφοι της Edelman να επισκεφτώ και τρία σημεία που δεν είναι εύκολο να τα γνωρίσει ο επισκέπτης, όπου έχεις την εμπειρία του πραγματικού ισπανικού φαγητού και της αυθεντικής ζωής της πόλης.

Ηastalapróximavez … hola

Subscribe to our newsletter