Συζητάμε για το Twitter (Free Thinking Zone, 18/2)


Σε λίγες μέρες το twitter γίνεται ήδη 7 χρόνων ενώ η έκρηξη της δημοφιλίας του στη χώρα μας δε μετρά παραπάνω από 3 περίπου χρόνια. Μέσα σε αυτό το σύντομο σχετικά διάστημα, όσα γνωρίζαμε για την επικοινωνία έχουν αλλάξει δραματικά, ενώ το twitter αποτελεί μια από τις πλατφόρμες που έχουν συνδράμει πολύ σημαντικά στη δημιουργία του νέου αυτού τοπίου.

 

registerΤη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00, θα συναντηθούμε στο Free Thinking Zone στο Κολωνάκι, όπου θα ακούσουμε και θα συζητήσουμε γι’ αυτές τις αλλαγές, με αφετηρία το twitter. Το event επιδιώκει να συνοψίσει όσα έχουμε μάθει σε αυτή τη σύντομη πορεία και να δώσει τροφή για συζήτηση.

 

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:

  • Η Μπέττυ Τσακαρέστου (@tsakarestou), Επίκουρη Καθηγήτρια, Επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης & Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων & Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. H Μπέττυ θα κάνει αναφορά στη συν-δημιουργία της αλλαγής και στη συζήτηση που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διεθνώς για τους “peer progressives”, τη δύναμη των networked peers και του grassroot ακτιβισμού.
  • Ο Γιάννης Θεοχάρης, (@yannis_theo), Πολιτικός Επιστήμονας. Ο Γιάννης διδάσκει Internet and Politics στο Πανεπιστήμιο του Mannheim και θα συμμετέχει στην εκδήλωση με μια σύντομη βίντεο-παρέμβαση με ευρήματα της έρευνας της ομάδας του για την οργάνωση κοινωνικών δράσεων με τη βοήθεια του twitter, όπως #OccupyWallStreet και #Indignados.
  • Η Μαρία Μουζακίτη (@mouzakiti), μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχολογίας & ΜΜΕ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και communication professional. Η Μαρία θα μας παρουσιάσει ορισμένα ευρήματα έρευνας για τη χρήση, τη δημιουργία κοινοτήτων και εγχώριων κινητοποιήσεων στο twitter.
  • Ο Στάθης Χαϊκάλης (@haikalis), CEO της Communication Effect, θα καταγράψει σκηνές και τάσεις από το ελληνικό twitter, αλλά θα φέρει στο τραπέζι και προβληματισμούς αναφορικά με τη χρήση του twitter ως μέσο επικοινωνίας των brands και των Οργανισμών.
  • Η Αρετή Γεωργιλή (@AretiG), εμπνεύστρια του Free Thinking Zone, θα μας μεταδώσει την εμπειρία της για το πώς το twitter μπορεί να ωφελήσει μια μικρή, ιδιωτική πρωτοβουλία ή επιχείρηση.

Επιπλέον, εκπρόσωποι από γνωστά brands και από το χώρο της Επικοινωνίας θα πάρουν το λόγο και θα εμπλουτίσουν τη συζήτηση. Μεταξύ τους:
– ο Τάσος Παγκάκης (@tpagakis), Ericsson
– η Μαρία Χατζόγλου (@TribalDDBAthens), Tribal DDB Athens – υπεύθυνη του λογαριασμού της IKEA
– ο Γιώργος Γαβριήλ (@GiorgosGavriil), Τράπεζα Πειραιώς
– o Γιώργος Βαρέλογλου (@vareloglou), Mindworks

Στη συζήτηση θα παρέμβει επίσης ο Χάρης Θεοχάρης (@htheoharis), Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, του Υπουργείου Οικονομικών.

Το event θα συντονίσει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος (@tgeorgakopoulos).

 

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ:

– Για να το παρακολουθήσετε το event από κοντά, αρκεί ένα απλό registration σε αυτό το link. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
– Το hashtag για την online συμμετοχή στη συζήτηση στο twitter είναι το #TweetLight

 

Χορηγός: Communication EFFECT

Χορηγοί επικοινωνίας: LIFO & www.deasy.gr

Subscribe to our newsletter